Thais Thais restaurant Gent Thai Gent menukaart Thai Drongen
Thais restaurant Gent

 

De Thaise keuken geldt als één van de beste en de meest exotische ter wereld.
Het is bovendien een buitengewoon licht verteerbare en gezonde keuken.
Hoewel de Thaise keuken een eigen karakter heeft en uniek is, combineert ze invloeden uit meerdere Aziatische keukens, met name de Chinese, de Indiase en de Maleisische keuken.

Voor de Thai is eten elke dag opnieuw een feest. Die uitgesproken karaktertrek van hen, 'sanoek', levensvreugde, komt ten volle tot uiting in hun maaltijden. Je kan in Thailand overal, dag en nacht, genieten van de heerlijkste Thaise gerechten.

foto1foto2foto3foto4

 

Toch vormt het plezier in lekker eten maar een deel van de verklaring voor de culinaire creativiteit van de Thai. Ook de ingrediënten zijn belangrijk en die zijn in Thailand rijkelijk aanwezig. De basis van de Thaise keuken, rijst, groeit er in overvloed, evenals de talrijke soorten groenten, fruit, kruiden en specerijen die het Thaise eten zijn typische smaken geeft.

foto5foto6foto7foto8

 

Varkensvlees en gevogelte zijn geliefde ingrediënten bij vleesgerechten en veel soorten vis en schaaldieren worden graag en veel gegeten.

foto9foto10foto11foto12

 

In de Thaise keuken worden zo'n dertigtal kruiden en specerijen gebruikt. Drie daarvan zijn varianten van basilicum: horapa (dezelfde als in de Italiaanse pesto), de zoetere grapao en mangluk, die pikanter van smaak is. Het belangrijkste ingrediënt van de Thaise keuken is citroengras (takrai), dat soepen als tom yam koeng (pittige garnalensoep) hun smaak geeft. De meeste Thaise kruiden en specerijen zouden medicinale krachten hebben. Vooral drie gembersoorten worden gewaardeerd: khing (jonge groene gember, in vleesgerechten), galangal of khaa (Siamese gember voor currypasta) en grashai (in viscurry's).   

In Thailand is eten echt iets dat je samen doet. Wanneer je eet 'op z'n Thais' dan wordt de maaltijd niet opgedeeld in gangen. Alle gerechten worden tezelfdertijd op tafel gezet en iedereen eet van alles wat. Thai eten met lepel en vork. In Thailand drinkt men meestal bier (bijvoorbeeld Singha) of whisky bij een gastronomische maaltijd.
In de westerse wereld wordt de Thaise keuken steeds populairder, wat niet verwonderlijk is.
De gerechten hebben niet alleen opwindende en verleidelijke smaken, ze zijn bovendien zeer gezond omdat ze veel verse groenten bevatten en er bij de bereiding weinig olie wordt gebruikt.


In het aanbod van DE LACHENDE MONNIK (zie 'menu en prijslijst') vindt u een weerspiegeling van al het lekkers dat Thailand te bieden heeft. Wij bieden u een ruime waaier van smaken: licht pikant, zoetzuur, zacht, vurig of zoet. De variëteit van kruiden en ingrediënten zoals citroengras, koriander, curry, gember, basilicum en kokosnootmelk garanderen u een onvergetelijke smaak. Geniet ervan! 

AAbdijmolenstraat 18, 9031 Drongen
Tel./Fax.: 09.236.26.10
Openingsuren: klik hier

Facebook     Facebook